Zelf word ik erg onrustig van rommel. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen mensen wel. Dat klopt ook. Het is fijn als het netjes en opgeruimd is in huis. Dat je weet waar je spullen liggen en waar je alles kunt vinden.

Ook je hoofd kun je opruimen. Stel je voor dat je in je hoofd een kast hebt met allerlei laatjes. Je kijkt eens wat er op de grond ligt… bijvoorbeeld een afspraak maken met de tandarts, het huishouden, werkgerelateerde vraagstukken etc. Je gaat het dan sorteren. Je moet bijvoorbeeld de was nog doen en dat leg je bijvoorbeeld in een laatje ‘te doen’. Kijk naar herinneringen waar je nu even niets aan hebt en stop ze in het laatje ‘herinnering’. En ga zo maar door. Dat geeft een fijn opgeruimd gevoel en een hoofd wat minder vol is.

Op deze manier kun je rust creëren in je hoofd. Dat geeft overzicht en rust.