Hoogsensitiviteit (HSP)

Paranormale therapie kan ook worden toegepast bij problemen rond kinderen en jongeren. Als ouders van 4 bijzondere kinderen hebben wij in ons gezin veel wijsheid en ervaring mogen opdoen. Het zijn vier totaal verschillende persoonlijkheden met een eigen en uniek karakter. Door deze ervaringen kan ik in mijn praktijk ouders en kinderen begeleiden om zichzelf en elkaar beter te leren begrijpen als de gevoeligheid van de kinderen in het gezin problemen veroorzaakt.

Geen stoornis

Hoog Sensitieve kinderen groeien op in een maatschappij waarin hoge eisen aan hen worden gesteld. Op jonge leeftijd moeten zij allerlei testen ondergaan en wordt er heel precies bijgehouden hoe zij zich ontwikkelen. Zodra een kind niet aan het ‘normale’ beeld voldoet, en dit geldt meestal voor Hoog Sensitieve Kinderen, loopt het gevaar onterecht een (negatief) label opgeprikt (b.v. leerstoornis, adhd) te krijgen. Echter, hoog sensitiviteit is geen afwijking, daarvoor worden er veel te veel mensen met deze eigenschappen geboren. Hoog Sensitieve Kinderen zijn NIET in beginsel “verlegen”, “niet-sociaal”, “niet aanstuurbaar”, bangelijk” of “geremde” kinderen en hebben ook geen ad(h)d. Ze kunnen wel gedrag vertonen wat lijkt op een stoornis, maar nooit doorlopend en alleen als zij overprikkeld zijn.

De behandelmethode is vergelijkbaar met de therapie voor volwassenen. Deze start met een oriënterend gesprek met de ouder(s). De duur van het 1ste consult is ongeveer 1,5 uur. Er wordt een uitgebreid intakegesprek gehouden. Daarin komt de ziekte- en levens geschiedenis van het kind en eventueel van de ouder(s) aan de orde.

Het vervolg consult is met het kind en begint met een gesprek en eindigt met magnetiseren (energetische behandeling) om de client weer in balans te brengen. Een Energetische behandeling is een natuurlijke methode van behandelen, waarbij via de handen universele energie wordt overgebracht op het kind. De energie richt zich zowel op het fysieke, geestelijke, spirituele als emotionele gebied van de mens. De duur is doorgaans 30 tot 60 minuten. Het aantal behandelingen is heel verschillend en zal zich over het algemeen niet beperken tot het kind alleen. Ouders en eventueel andere gezinsleden kunnen ook behandeld worden.

Vanuit mijn praktijk en als moeder van vier kinderen heb ik in het dagelijks leven regelmatig te maken met hoog Sensitiviteit en Hoog Sensitieve Kinderen. Omdat ik ook in mijn praktijk regelmatig vragen krijg hierover heb ik een aantal voorbeelden en tips verzameld in een handige boekje om wie geinteresseerd is wat meer te leren over dit onderwerp en er beter mee om te leren gaan.

Wil je hier meer over weten?

Ik heb allerlei artikelen over HSK in het onderwijs en opvoeding samengevoegd tot een reader en er een simpel verhaal van gemaakt. Als je deze reader wil lezen stuur me even een mailtje (info@feige.nl), dan krijg je de reader zo spoedig mogelijk toegestuurd.