HSK – Hoogsensitieve Kinderen

Er komen veel mensen met vragen over hun gevoeligheid bij mij in de praktijk. Cliënten met klachten zoals vermoeidheid, overprikkeling, last van geluiden etc. Het wil niet zeggen dat je dan meteen HSP bent, maar soms komt het wel naar voren.

Hoogsensitieve kinderen (HSK)

Hoog Sensitieve Kinderen zijn NIET in beginsel “verlegen”, “niet-sociaal”, “niet aanstuurbaar”, bangelijk” of “geremde” kinderen en hebben ook geen ad(h)d. Ze kunnen wel gedrag vertonen wat lijkt op een stoornis, maar nooit doorlopend en alleen als ze overprikkeld zijn.

Vanuit mijn praktijk en als moeder van vier kinderen heb ik in het dagelijks leven regelmatig te maken met Hoogsensitiviteit (HSP) en Hoog Sensitieve Kinderen (HSK). Als ouders van 4 bijzondere kinderen hebben wij in ons gezin veel wijsheid en ervaring mogen opdoen. Het zijn vier totaal verschillende persoonlijkheden met een eigen en uniek karakter. Door deze ervaringen kan ik in mijn praktijk ouders en kinderen begeleiden om zichzelf en elkaar beter te leren begrijpen als de gevoeligheid van de kinderen in het gezin problemen veroorzaakt. Ouders en eventueel andere gezinsleden kunnen ook behandeld worden.

Heb je vragen over je kind dat gevoelig is, of zijn/haar weg niet helemaal kan vinden; thuis of op school? Dan kun je altijd bellen voor de mogelijkheden op 0649423598 of stuur een mailtje naar info@feige.nl.

Wil je meer weten over HSK?

Omdat ik in mijn praktijk regelmatig vragen krijg over HSP en HSK, heb ik een aantal voorbeelden en tips verzameld in een handige boekje. Iedereen met interesse kan geïnteresseerd is kan zo wat meer leren over dit onderwerp en er beter mee om te leren gaan. In een reader heb ik allerlei artikelen over HSK in het onderwijs en opvoeding samengevoegd en er een simpel verhaal van gemaakt. Als je deze reader wil lezen stuur me even een mailtje info@feige.nl, dan krijg je de reader zo spoedig mogelijk toegestuurd.