We hebben allemaal te maken met boosheid. Boosheid over wat mensen zeggen of als ze oordelen. Maar ook boosheid als je onrecht wordt aangedaan of je een bepaalde ziekte krijgt.

Boosheid mag er zijn en je hoeft het niet weg te stoppen. Maar hoe meer je het voedt hoe groter het kan worden…

Probeer naar je boosheid te kijken en onderzoek waarom het je zo boos maakt. Als het je uit balans brengt dan mag je het loslaten. Als een ander zijn/haar boosheid bij je neerlegt, mag je het in liefde terugsturen. Het zegt vaak meer over de ander dan over jou.

Loslaten kun je doen door het in een denkbeeldige ballon te plaatsen en deze los te laten. Laat je ballon maar wegvliegen op de wind. Als je een ander tegenkomt met boosheid, zet er dan bewust een scherm tussen. Je hoeft de boosheid van de ander niet te dragen.

En zo werkt het ook met andere emoties.