Er komen veel mensen in mijn praktijk met schouderklachten. Ze werken gespannen, waardoor er voortdurend een spanning op de schouders staat. Door gesprekken komen we erachter dat dit een opbouw van spanning van jaren is…. Veel op je schouders nemen, je schouders ergens onder zetten: allemaal uitdrukkingen die aangeven dat we veel op onze schouders dragen.

We mogen veel meer loslaten. En daarbij heb ik het al vaak gehad over aarden. Maar echt loslaten wat op je schouders ligt, is vaak iets moeilijker.

Visualiseer eens een aantal doosjes op je schouders en in die doosjes doe je dan dingen die op je schouders liggen. Grote en kleine doosjes, gekleurde doosjes etc. Deze mag je van je schouders af laten glijden…… Gooi ze eraf of laat ze eraf glijden zodat je los kunt laten.

Je kunt ook visualiseren dat er stenen op je schouders liggen, ook deze stenen kun je van je schouders af laten glijden door ze eraf te laten vallen. Let It Go.